Verzorging accu cortina e-bikes

Heb je een elektrische Cortina-fiets? Dan is je accu één van de belangrijkste onderdelen van je fiets. Je wil immers zo ver mogelijk kunnen fietsen en dat je accu zo lang mogelijk meegaat. Vooral in de winter kan je e-bike wel wat extra aandacht gebruiken. Cortina geeft graag tips om je accu de winter zo goed mogelijk door te helpen!

Door de kou kan de actieradius minder groot worden. Je kunt dus minder ver met elektrische
ondersteuning fietsen dan je gewend bent. Dit is geen reden tot paniek, want als de temperatuur weer stijgt, vergroot ook de actieradius weer.

Belangrijke tips om de accu te beschermen tegen de kou:

*Laad de accu nooit op bij temperaturen onder het vriespunt. Sommige accu’s hebben zelfs een blokkade waardoor ze niet eens onder 0°C opgeladen kunnen worden. De temperatuur kan overigens ook in een garage onder het vriespunt komen. Ga er dus niet zomaar vanuit dat als de fiets binnen staat, je de accu gewoon kunt opladen.

*Verleng de levensduur van je accu door deze op kamertemperatuur en op een droge plaats te bewaren. Temperaturen onder de 10 graden zijn niet wenselijk.

*Staat jouw Cortina e-bike de hele dag buiten in de kou, bijvoorbeeld op werk? Neem dan de accu mee naar binnen, zodat deze niet te koud wordt en de actieradius optimaal blijft.

*Berg je accu nooit leeg op. Wanneer je de e-bike in de winter niet gebruikt, is het belangrijk dat de accu minimaal voor de helft opgeladen is voordat je deze opbergt. Wanneer je de accu langer dan 2 maanden laat liggen is het belangrijk om de accu even bij te laden, zodat deze weer in een actieve modus komt.

In januari en februari hebben we elk jaar 25% KORTING op een servicebeurt voor uw fiets.